4 september 2023

Bora, einde afzuigkap?

Dat is geen magie, maar wel toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer. Bora gebruikt hiervoor gewoon een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen.

Het systeem zuigt de kookwasem direct vanuit uw pannen of potten af, voert het doelgericht naar beneden af en sluit de geurtjes in het filter in. De BORA kookveldafzuiging is effectiever dan de conventionele wasemafzuigkap doordat het BORA-systeem met een dwarsstroming werkt, die de ontstane wasem direct vanuit de potten en pannen afvoert.

De BORA kookveldafzuiging zuigt met een snelheid van ongeveer 4 m/s naar beneden terwijl kookdampen slechts maximaal 1 m/s opstijgen. Zo ontstaat een dwarsstroming die groter is dan de opstijgsnelheid van de wasem. Het resultaat is dat de wasem volledig wordt afgezogen precies waar hij ontstaat.

Vergeleken met BORA heeft een wasemafzuigkap aanzienlijk meer energie nodig en werkt minder effectief, omdat de kookwasem zich onder de kap ongehinderd in de ruimte uitspreidt.