1 september 2023

De combi-stoomoven

Een hele nieuwe wereld met smaken.

We weten dat professionele chef-koks bij elk gerecht altijd streven naar optimale textuur, smaak en aroma. Maar het is niet altijd even simpel om pure perfectie te bereiken. Hiervoor is een exceptioneel functionele oven nodig. De combi-stoomoven past perfect in dat plaatje. Deze oven biedt drie verschillende kookmethoden, stoom, hetelucht of een combinatie van deze twee, om u telkens weer te helpen de lat van perfectie nog een tree hoger te leggen.

De combi-stoomoven kookt met absolute precisie. Bij volledige stoom en 100% luchtvochtigheid kookt de oven op ongeveer 100°C, zodat de voedingsstoffen (o.a. vitaminen en mineralen) in het eten blijven en vis en groenten perfect worden gestoomd. Op halve stoom en halve warmte (50% luchtvochtigheid) blijft de subtiele textuur en het vochtgehalte van uw voedsel gehandhaafd. Tenslotte blijft het vochtige binnenste van het eten bij een kwart van de stoom (25% luchtvochtigheid) bewaard, terwijl de hetelucht een verrukkelijk korstje en gouden kleur in elkaar flanst.

De voordelen op een rij:
- Gezonder koken. (indien gewenst zoutloos, méér voedingsstoffen)
- Méér smaak aan het voedsel.
- Eenvoudig in bediening én gebruik. (iedereen kan met dit apparaat koken)
- Makkelijker koken (U heeft nauwelijks nog een kookplaat nodig. Groenten, aardappelen, rijst, vis en vlees kunnen er tegelijkertijd ingezet worden zonder smaak- en/of geuroverdracht.)

Bent u nieuwsgierig geworden kom dan naar onze showroom en proef/ervaar zelf de voordelen van een combi-stoomoven! 

Sous-Vide koken
Stoomoventijden en kooktemperaturen
Kerntemperaturen