4 september 2023

PlasmaNorm® Recirculatie afzuigkap.

Bij nieuwbouwwoningen mag u géén luchtafvoer meer naar buiten maken in verband met het ventilatie systeem en de energieklasse van uw woning. Maar hoe raakt u dan toch die kookluchtjes kwijt?

PlasmaNorm® Recirculatie afzuigkap.
Deze buitengewone techniek is een echte probleemoplosser voor energiezuinige woningen en in gevallen waar de grenzen van conventionele luchtafvoer zijn bereikt en geen afvoer naar buiten mogelijk is. Tevens bespaard u de meerkosten uit omdat u geen dure en moeizame bouwkundige aanpassingen aan de keuken moet laten doen om toch een luchtkanaal te krijgen. Dit zorgt er tevens voor dat u vrij bent in het ontwerp van de keuken.

Hoe werkt het PlasmaNorm® Recirculatiesysteem?

De afgezogen lucht en kookdampen worden door de vetfilters ontdaan van vetten en overige verontreinigingen. Na deze voorfiltering, wordt lucht door een op plasma gebaseerde reactie en oxidatie gevoerd. In het hoogspanningsveld van Airo Design PlasmaNorm® recirculatiefilter ontstaat een reactie en oxidatieproces waardoor hinderlijke geuren en verontreiniging worden vernietigd, zoals virussen, pollen, bacteriën enz.. Kortom alle verontreiniging die zich in de lucht bevinden worden vernietigd. De tot nu toe niet geoxideerde verbindingen worden in het koolstoffilter opgevangen en daar worden deze verbindingen alsnog geoxideerd zodat de lucht compleet gezuiverd is voordat deze de keukenruimte in wordt geblazen.
Het hoogwaardige koolstof fungeert in deze behandeling ook om de resten ozon die in het zuurstof achterblijven volledig te verwijderen. Deze hoogwaardige koolstof heeft een extreem lange stand tijd, omdat deze tijdens bovenstaand proces zichzelf regenereert. U hoeft deze koolstoffilter slechts ca. 1 keer in de 10 jaar te vervangen!